Antallet af RKI-registrerede personer:

Ifølge statistikker er der flere og flere der ender i RKI. Der bliver løbende lavet målinger på antallet af registrerede personer, og dette antal er steget de seneste par år. Det tyder på, at danskerne bliver fristet mere og mere eftersom så mange optager det ene lån efter det andet. Låneudbyderne har også statistikker over deres lånere, så de kan se om der sker en stigning i antallet af lånere eller om det falder. Låneudbyderne er også nødt til at tiltrække kunder på en eller anden måde. Reklamation og god omtale er med til, at folk bliver fristet til at se nærmere på lånemuligheder. Chancen for at optage et lån trods rki er større, hvis man går ind og lurer på de forskellige hjemmesider.

Få styr på lånene:

Det er meget varierende hvor mange lån RKI-registrerede personer har samt om de på noget tidspunkt gør noget ved problemet og får dem betalt. Kreditorerne er åbne for mulige tilbagebetalingsmuligheder, men det kræver at låneren er villig til at samarbejde og gøre en indsats for at få styr på gælden. Det er desværre ikke mange danskere som tager sig sammen og får betalt nogle af regningerne, der er registreret hos RKI, ud. Som RKI-registreret er der mulighed for at få hjælp til at få gælden ud af verden. Man kan opsøge forskellige eksperter, der udelukkende hjælper folk med deres økonomi. Eksperten kan hjælpe med det fulde overblik og hjælpe med at få lavet nogle aftaler med kreditorerne. Når man er kommet af med sin gæld har man mulighed for at starte på en frisk, og man kan dermed sove roligt om natten igen.

Muligheden for lån:

RKI-registrerede personer, som desperat har brug for penge her og nu, gør alt hvad de kan for at få penge mellem hænderne. Mange danskere ansøger om det ene lån efter det andet i håbet om at blive godkendt som låner. Låneudbyderne afviser den ene person efter den anden, fordi de ikke kan stille sikkerhed for lånet, når folk er stemplet som dårlige betalere. Der er dog et par enkelte låneudbydere på internettet, der tillader RKI-registrerede personer at låne penge. lånebetingelserne er dog specielle i dette tilfælde, da der ikke kan stilles sikkerhed for lånet. Derfor er renten, gebyrerne og stiftelsesomkostningerne tårnhøje således, at det nærmest er umuligt at betale pengene tilbage indenfor løbetiden. Nogen danskere er villige til at optage lånet alligevel velvidende, at de får endnu mere gæld med i rygsækken.